Verleden, heden en toekomst

In 1988 startte Wouter Nouwens een eenmanszaak in ICT diensten, waarbij hij zijn bij Origin (destijds BSO) opgedane ervaringen kon combineren met zijn eigen visie op dienstverlening in de ICT. Samen met andere eenmanszaken werd een overlegorgaan gestart onder de naam ‘Boom-groep’.
Toen in 1995 de stap werd gemaakt naar een formeel samenwerkingsverband, werd de naam ‘Aucuba’ gekozen; een Japanse Kers met de Nederlandse vertaling ‘broodboom’. Het brood werd verdiend met automatisering en de oorsprong was de ‘Boom-groep’. Achteraf bleek de vertaling niet juist te zijn, maar de betekenis van de naam Aucuba rechtvaardigde het handhaven van de naam;
De Aucuba (Japonica) is een stevige plant met groene bladeren en rode kers, die overal ter wereld groeit. Hij is wintergroen en gedijt prima in de schaduw. Een mooie metafoor!

Vanaf 2000 werd de focus verlegd naar systeembeheer en het ontzorgen van de klanten. Sindsdien is Aucuba uitgegroeid naar een stevige organisatie met een zeer trouw personeelsbestand én klantenkring en een uitgebreid dienstenaanbod. Anno 2018 bestaat ons team uit 7 toegewijde professionals. Mark Vissers en Wouter Nouwens zijn de twee aandeelhouders van Aucuba BV.

Relaties

Onze klantenkring bestaat uit veel verschillende soorten ondernemingen; accountants- en administratiekantoren, adviesbureaus, handelsondernemingen in diverse branches, transportbedrijven, tandartspraktijken, non-profit organisaties, restaurants, onderwijsinstellingen, assurantiekantoren, scheepswerven, enz. Die verscheidenheid in disciplines geeft ons een brede expertise, waar nieuwe relaties dan ook de vruchten van plukken.

Onze relaties variëren in omvang van eenmanszaak tot middelgrote bedrijven. De enkele pc in het kantoor aan huis leveren, beheren en onderhouden we met evenveel betrokkenheid, zorgvuldigheid en vakkundigheid als de complexe netwerken van de grotere ondernemingen met meerdere vestigingen.

AucJap