Over Aucuba

Oorsprong
In 1988 startte Wouter Nouwens een eenmanszaak in ICT diensten. Hier combineerde hij zijn ervaring (opgedaan bij BSO, nu Origin) met zijn eigen visie op dienstverlening in de ICT. Enige tijd later werd samen met andere eenmanszaken een overlegorgaan gestart onder de naam Boom-groep.

Aucuba
In 1995 werd de samenwerking verstevigd door van het overlegorgaan een formeel samenwerkingsverband te maken. Als naam voor de nieuwe onderneming werd Aucuba gekozen; een Japanse kers met de Nederlandse vertaling broodboom. Het brood werd verdiend met automatisering en de oorsprong was de Boom-groep.

Achteraf bleek de vertaling niet juist te zijn, maar de betekenis van de naam Aucuba rechtvaardigde het handhaven van de naam. De Aucuba (Japonica) is een stevige plant met groene bladeren en rode kers, die overal ter wereld groeit. Hij is wintergroen en gedijt prima in de schaduw. Een toepasselijke metafoor!

Nieuwe focus
Vanaf 2000 werd de focus verlegd naar systeembeheer en het zoveel mogelijk ontzorgen van klanten. Sindsdien is Aucuba uitgegroeid naar een stevige organisatie met een uitgebreid aanbod van producten en diensten, een loyaal personeelsbestand en een trouwe klantenkring.

Heden
Anno 2020 bestaat het team van Aucuba uit 9 toegewijde professionals met Mark Vissers en Wouter Nouwens als de twee aandeelhouders van Aucuba BV.

Relaties
Onze relaties variëren in omvang van een eenmanszaak tot middelgrote bedrijven. Daarnaast opereren onze klanten in allerlei soorten branches. Zo beheren we de ICT voor onder meer accountants- en administratiekantoren, adviesbureaus, handelsondernemingen, transportbedrijven, tandartspraktijken, non-profit organisaties, restaurants, onderwijsinstellingen, assurantiekantoren en scheepswerven.

Deze verscheidenheid aan disciplines geeft onze een brede expertise, waar nieuwe relaties ook de vruchten van plukken. Bovendien leveren, beheren en onderhouden we een enkele pc in een kantoor aan huis met evenveel betrokkenheid, zorgvuldigheid en deskundigheid als de complexere netwerken van grotere ondernemingen met meerdere vestigingen.