cloudEr komen steeds meer diensten beschikbaar in de Cloud. Hierdoor is het steeds minder belangrijk waar u zich bevindt. Alle informatie en programma’s werken namelijk op uw laptop, waar u ook bent. Het is daarbij ook mogelijk de informatie op elke apparaat op te vragen. De keuze is daarin steeds meer echt aan u! Dit zal u helpen prettiger te werken en bovenal productiever te zijn.

Samenwerken aan bestanden en communiceren via social, voice en video hoort hierroutit natuurlijk bij. Door al uw diensten vanuit de Cloud te gebruiken, bent u altijd online met uw collega’s en klanten, terwijl u in bezit bent van al uw bedrijfsgegevens. Hiermee kunt u uw klanten altijd direct te woord staan en op weg helpen met producten of oplossingen.

De diensten in de Cloud zijn veelal maandelijks af te nemen, waardoor u snel op- en afschaalt. U betaalt dus nooit meer dan u werkelijk nodig heeft. Tevens heeft u een duidelijk overzicht van uw IT kosten gedurende het jaar.


Microsoft – Office 365 – Azure

De Microsoft Office software wordt in bijna iedere bedrijfsomgeving gebruikt. De meeste werknemers kunnen daarmee overweg. De Office365 toepassingen wijken niet af van de 365esoftwarematige versies en kunnen nog steeds lokaal gebruikt worden. Wel is er toegang tot de online opslag van zowel de gebruiker als die van het bedrijf. OneDrive en SharePoint worden hiervoor gebruikt en stellen de gebruiker in staat overal toegang te hebben tot de laatste versie van de bestanden. Met versiebeheer is zelfs te zien wat een collega op datzelfde moment nog aan het toevoegen is.

Bestanden staan veilig opgeslagen. Vertrouw op Microsofts geavanceerde datacentra om uw data veilig te bewaren in faciliteiten die zijn beschermd met toonaangevende fysieke beveiliging en voldoen aan een scala aan normen en voorschriften.

Binnen de Microsoft Azure omgeving is het mogelijk complete servers in te richten. Dit is interessant als u toch nog een applicatie nodig heeft die nog niet online beschikbaar is. Hiermee zet u die applicatie op een server in de Cloud en hoeft u lokaal geen hardware (servers) meer aan te schaffen.


Backup Online

Nooit meer dan een dag gegevens kwijt, dat is wat IASO doet. Er worden elke dag één of iasosolmeerdere back-ups gemaakt naar de online omgeving. Een betaalbare én veilige oplossing, die ervoor zorgt dat u uw bedrijfsgegevens niet kwijt raakt. U hoeft dus geen fysieke server in te richten. De omgeving is extra beveiligd. Niemand anders dan alleen u heeft toegang tot uw gegevens. Mochten er toch gegevens kwijt raken, dan kunnen deze altijd terug gezet worden. Aucuba maakt gebruik van de Solarwinds MSP IASO backupsoftware.


Beveiliging

Alle apparaten die gebruikt worden in de bedrijfsomgeving, moeten beveiligd zijn. nablesolarwindsUpdates zijn er elke week en dat betreft niet alleen Microsoft. Met onze monitoring producten van Solarwinds N-Able kunnen wij ervoor zorgen dat al deze apparaten de updates tijdig verwerken en er geen missen. Ook de antivirus beveiliging (AV Defender van Bitdefender) zit daarbij. We kunnen a.d.h.v. verschillende rapportages zien welke apparaten eventueel handmatig moeten worden gecorrigeerd, zodat alles veilig kan functioneren.


Websites, domeinen en SSL certificaten

Online diensten vereisen beveiliging. We kunnen uw website beveiligen met een SSL certificaat, zodat uw data altijd versleuteld aangeboden wordt en er geen misbruik gemaakt kan worden van uw webserver. De domeinen die voor uw bedrijf worden geregistreerd, zijn dan direct beschikbaar in de Microsoft Exchange online omgeving.