Clouddiensten

Steeds meer diensten zijn beschikbaar in de cloud. Door al uw diensten in de cloud te gebruiken, is uw onderneming altijd online en werken programma’s op elk met de cloud verbonden apparaat, zoals een laptop of smartphone.

Samenwerken aan bestanden en communiceren via social, voice en video behoren ook tot de mogelijkheden in de cloud. Hiermee kunt u uw klanten altijd direct te woord staan en zijn klantgegevens altijd en overal beschikbaar.

Diensten in de cloud zijn flexibel en snel op en af te schalen. U betaalt daardoor nooit meer dan u werkelijk gebruikt. Tevens heeft u een duidelijk overzicht van uw IT-kosten gedurende een jaar.

Microsoft Office 365
De software van Microsoft Office wordt in bijna alle bedrijfsomgevingen gebruikt. De meeste werknemers kunnen er daarom mee overweg. De Office 365 toepassingen in de cloud kunnen ook lokaal worden gebruikt. Via OneDrive en SharePoint hebben u en uw medewerkers overal toegang tot de laatste versies van bestanden. Via versiebeheer is zelfs te zien wat een collega op datzelfde moment aan het toevoegen is.

Alle bestanden staan veilig opgeslagen op geavanceerde datacentra van Microsoft. Deze faciliteiten zijn beschermd met fysieke beveiliging en voldoen daarmee aan de laatste normen en voorschriften qua beveiliging.

Microsoft Azure
Binnen de cloud omgeving van Microsoft Azure is het mogelijk complete servers in te richten. Dit biedt als voordeel dat u lokaal geen hardware (servers) meer hoeft aan te schaffen. Indien u een applicatie nodig heeft die nog niet online beschikbaar is, kunt u deze applicatie eenvoudig op een server in de cloud zetten.

Online back-up
Bij Aucuba maken we gebruik van de back-up software Solarwinds MSP IASO. Dit is een betaalbare en veilige oplossing die ervoor zorgt dat u uw bedrijfsgegevens niet kwijt raakt.

Met IASO worden elke dag één of meerdere back-ups gemaakt en opgeslagen in de cloud omgeving. Een fysieke server is hiermee overbodig geworden. Bovendien bent u nooit meer dan één dag gegevens kwijt.

De cloud omgeving is extra beveiligd. Alleen u heeft toegang tot uw gegevens. Mochten er toch gegevens kwijt raken, dan kunnen deze altijd worden teruggezet vanuit de online back-up.

Updates en beveiliging
Met onze monitoring van Solarwinds N-able zorgen wij ervoor dat alle apparaten in de cloud tijdig worden geüpdatet. Dit geldt uiteraard ook voor antivirus beveiliging zoals AV Defender en Bitdefender. Bovendien hebben we inzicht in welke apparaten eventueel handmatig moeten worden gecorrigeerd, zodat ook deze apparaten veilig functioneren.

Tevens kunnen we uw website beveiligen met een SSL certificaat, zodat uw data altijd versleuteld wordt aangeboden en er geen misbruik kan worden gemaakt van uw webserver. Bijkomend voordeel is dat de domeinen die voor uw bedrijf worden geregistreerd, direct beschikbaar zijn in de Microsoft Exchange online omgeving.

Contact
Heeft u interesse in onze cloudoplossingen of andere diensten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek via:

Telefoon:  +31 (0) 76 33 33 111
Email:   info@aucuba.nl