Wij zoeken per direct een collega Supportmedewerker

Wat houdt de functie in?

In de functie van supportmedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten. Het kan daarbij gaan om storingen in het netwerk of internet, servers, pc’s of andere hardware, of om clouddiensten zoals Microsoft 365 of VoIP. Alle meldingen worden in ons supportsysteem aangemaakt en indien nodig toegewezen aan een andere collega met de relevante kennis.

Je bent netjes en geduldig aan de telefoon en weet de meldingen goed en duidelijk vast te leggen in het meldingssysteem (Autotask). Kennis van Autotask is daarbij een pré, geen vereiste. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan ben je niet bang je collega’s om advies te vragen. 

Het komt incidenteel voor dat er overgewerkt moet worden en ook een periodieke storingsdienst hoort bij het werk.

Binnen ons monitoringspakket van Solarwinds kun je klanten direct support bieden. Voor deze functie ligt nadruk op kennis van de clouddiensten van Microsoft 365 en servers, pc’s en laptops. 

Mocht je interesse of kennisgebied in VoIP diensten liggen, dan zijn ook daarin volop mogelijkheden! 

Het kan voorkomen dat storingen niet remote opgelost kunnen worden. In die gevallen kun je naar de klant op locatie om de problemen te verhelpen. Je spreekt de klant daar en bent op dat moment naast supportverlener ook adviseur voor de klant.

We hebben veel verschillende soorten klanten, wat het werk afwisselend, uitdagend en interessant maakt.

Wat kun je van werken bij Aucuba verwachten?

Je hebt een leuke groep collega’s in uiteenlopende leeftijden. Momenteel hebben we 6 mensen actief op de support. Iedereen staat voor elkaar klaar en kan een storing overpakken of meehelpen om het op te lossen. We hebben een ruimte waar onze support wordt geleverd, zodat iedereen op de hoogte is van welke problemen er spelen. Dit ondersteunen we met onder andere Autotask en Teams.

We werken in een informele sfeer, en we gaan regelmatig samen uit eten, lunchen of borrelen. Vakanties worden in overleg met de collega’s gepland.

Je krijgt de mogelijkheid om kennis uit te breiden middels trainingen en cursussen. Wij bieden een marktconform salaris en prima secundaire voorwaarden.  

Wat heb je nodig?

Je bent iemand die graag wil leren, maar die ook al aardig wat kennis heeft opgebouwd. Je hebt een sterk analytisch vermogen en kunt waar nodig de klant adviseren in het nemen van de juiste maatregelen, conform het beleid van Aucuba. Je kunt klanten telefonisch en remote goed helpen.

Je hebt een goede kennis van Microsoft 365 en de Azure omgevingen, maar ook netwerken en bijbehorende apparatuur zijn niet vreemd voor je. Certificaten zijn een pré.

Je werkt graag samen met collega’s, maar je kunt ook zelfstandig problemen oplossen en projecten afronden.  Je werkt gedisciplineerd en bent zorgvuldig.

Sollicitaties kun je mailen aan Wouter Nouwens (wnouwens@aucuba.nl), voorzien van je CV.