Cloud diensten

Cloud oplossing voor het MKB

Het is niet de vraag of je gaat werken met cloud diensten, maar eerder de vraag welke online diensten je gaat kiezen voor jouw organisatie.

Inmiddels zijn cloud diensten voor veel bedrijven een onderdeel geworden van de standaard werkwijze. We maken gebruik van cloud diensten voor mailen, het opslaan van bestanden en het chatten en videobellen via Microsoft Teams. Het gebruik van deze verschillende online oplossingen zorgt ervoor dat we op een efficiënte en effectieve manier kunnen werken.

Mark Vissers - ICT Specialist van Aucuba aan het bellen met een klant.

Wij maken cloud begrijpelijk

De juiste cloud oplossing vinden kan een uitdaging zijn. In dat geval helpen wij je graag. Met meer dan 25 jaar ervaring en het bedienen van meer dan honderd MKB bedrijven, weten wij voor elk vraagstuk de juiste oplossing te vinden. Door een samenwerking met Aucuba ben je verzekerd van een betrouwbare ICT omgeving, die voldoet aan alle functionele eisen en hoge beveiligingseisen.

 

Wij kunnen je helpen bij de overstap van een lokale omgeving naar de cloud en wanneer je al gedeeltelijk of geheel met online diensten werkt. Of je nu veel of weinig kennis hebt, wij weten precies welke mogelijkheden er zijn om jou te voorzien in de beste werkende omgeving. 

Neem nu contact op

Overal online werken

Als we het hebben over werken in de cloud, bedoelen we daarmee het gebruik van online diensten. Denk hierbij aan bellen via internet, het gebruik van Microsoft 365 oplossingen en de online backup van je bestanden. In plaats van te vertrouwen op lokale servers en lokale infrastructuur, worden gegevens en applicaties veilig opgeslagen en toegankelijk gemaakt via het internet. Hierdoor kunnen bedrijven profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud, waarbij ze altijd en overal toegang hebben tot hun bedrijfsinformatie, documenten en applicaties.

Voordelen van de cloud

Het gebruik van cloud oplossingen heeft hoop voordelen. Zo kun je kosten besparen, omdat er geen grote investeringen nodig zijn voor  apparatuur. Ook heb je geen kosten voor het beheer en onderhoud van deze lokale apparatuur. Daarnaast zijn cloud diensten ontzettend flexibel. Je betaalt enkel voor de diensten die je gebruikt. Hierdoor zijn de kosten van ICT schaalbaar en kom je ook niet voor onverwachte kosten te staan.

Welke oplossing het beste past binnen jouw organisatie is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid data die je hebt en de maatregelen die je wil nemen op het gebied van beveiliging, backup en ondersteuning

Medewerkers van Aucuba ICT bedrijf overleggen over ICT oplossingen voor MKB bedrijven.

implementeren en onderhouden

Voor MKB bedrijven is het ontwerpen van een goede basis in de cloud ontzettend belangrijk. Daarom is een ervaren ICT partner essentieel. Zo’n partner verzorgt niet alleen de initiële implementatie, maar staat ook garant voor het voortdurende beheer, onderhoud en support. Van het waarborgen van gegevensbeveiliging tot het oplossen van technische problemen. Door het dagelijkse beheer uit handen te nemen, kunnen jullie de focus behouden op de kernactiviteiten.

Groei door samenwerken in de cloud

Overstappen naar de cloud levert bedrijven aanzienlijke voordelen op. Denk aan meer flexibiliteit, zodat medewerkers overal en altijd kunnen werken. Daardoor stijgt de productiviteit. Ook is het makkelijker om contact te leggen met collega’s, waardoor de onderlinge samenwerking verbetert. Door samen te werken met een betrouwbare ICT partner, profiteer je continue van professionele ondersteuning en je bent verzekerd van een soepel draaiende cloud en ICT omgeving. Dat resulteert in efficiëntere bedrijfsprocessen en een solide basis voor groei van jouw organisatie.

Aucuba ICT specialist

Aucuba is al meer dan 25 jaar de ICT specialist in Breda en omstreken. Met een team van ervaren professionals zorgen we dat MKB bedrijven het maximale uit hun ICT diensten halen.

Met proactief beheer, onderhoud en onze technische ondersteuning zijn wij voor het MKB de perfecte partner om samen te werken voor een veilige en betrouwbare cloud omgeving.

Wij verzorgen de ICT onder andere voor deze bedrijven