Security & backup

Security & backup oplossingen

Bescherm de ICT omgeving van je organisatie met passende oplossingen voor security en backup. Want een onverwacht datalek kan elk bedrijf overkomen. Stel je eens voor dat al je belangrijke bestanden, klantgegevens of projectinformatie plotseling verloren gaan of op straat komen te liggen.

Met onze backup diensten doe jij er alles aan om dit te voorkomen. We zorgen ervoor dat jouw data veilig wordt opgeslagen, dat er beackups zijn en dat jouw data snel hersteld kan worden na een incident. Dit betekent geen zorgen meer over verloren uren aan het herstellen van gegevens of het opnieuw opbouwen van cruciale informatie.

Toepassingen voor ieder bedrijf

Het beveiligen van digitale gegevens doen we op twee verschillende manieren. Met beveiligingsoplossingen richten we ons op het voorkomen van problemen. Hierbij kun je denken aan anti virus en malware systemen, geavanceerde cybersecurity, netwerkbeveiliging en slimme beveiligingsoplossingen voor cloud oplossingen. Daarnaast bieden we oplossingen voor zeker stellen en herstellen van al jouw belangrijke gegevens en data. Dit doen met backup en disaster recovery oplossingen.

Veilige security oplossingen voor iedere situatie

Data kwijtraken of niet meer bij je documenten kunnen is voor veel bedrijven een ramp. De kosten lopen bij verlies vaak torenhoog op. Daarom is het zo belangrijk je te richten op het voorkomen van dit soort problemen. Security en backup is als een autoverzekering: Je hoopt hem niet nodig te hebben, maar je hebt het niet altijd in de hand. Als er onverwacht toch iets gebeurt, wil je wel dat het goed geregeld is.

 

Wij hebben ruime ervaring met het inrichten, beheren en onderhouden van diverse security oplossingen. Ben je benieuwd welke oplossing het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer. 

Neem nu contact op

Endpoint Detection & Respons (EDR)

Het aantal cyberaanvallen wordt iedere dag groter. Daarom maken wij gebruik van een geavanceerde security tool genaamd Endpoint Detection & Respons. Dit wordt afgekort als EDR. Waar traditionele virus- en malware bescherming enkel kijken naar bekende virussen en malware, gaat EDR een stap verder. Deze op AI-gebaseerde ransomware detectietool analyseert alle processen in het netwerk en op je systemen. Het zoekt naar verdachte activiteiten en plaatst deze wanneer nodig in quarantaine.

Daarmee detecteert het systeem zelfs virussen die nu nog onbekend zijn voor andere systemen en beperkt het de eventuele schade aan jouw omgeving. 

Management en monitoring systeem van Aucuba.
muis

Optimaal beschermd via tweestapsverificatie

Toegangscontrole met enkel een wachtwoord is eigenlijk niet meer veilig genoeg. Daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van tweestapsverificatie. Dit noemen we ook wel 2FA of Multi Factor Authenticatie (MFA). Door het gebruik van een tweede vorm van verifiëren, bijvoorbeeld via een authenticator app, voorkomen we dat iemand anders met jouw mailadres en wachtwoord toegang krijgt tot je systemen en data.

Hiermee stijgt het beveiligingsniveau direct naar een hoger niveau. Wat ons betreft is dit de nieuwe standaard en daarom richten wij dit voor zoveel mogelijk klanten in.

Microsoft 365 backup

Ook als je in Microsoft 365 werkt is een Microsoft 365 backup aan te raden. Je bestanden staan natuurlijk wel in de cloud bij Microsoft, dit is nog niet hetzelfde als een backup. Dat werkt zo. Microsoft 365 is een cloud dienst. Wanneer je gebruikt maakt van deze dienst staat je data in het datacenter van Microsoft. Maar wanneer je deze bestanden verwijderd, zijn ze na verloop van tijd definitief verwijderd. Daarbij maakt het niet uit of je dit per ongeluk of opzettelijk doet.

Ook de beschadiging van bestanden is vaak niet te verhelpen. Hierdoor kunnen bestanden, gegevens en mail ongewenst kwijtraken.

Door het afsluiten van een Microsoft 365 backup kun je altijd terug naar het moment voordat je de gegevens bent kwijtgeraakt. Zo heb je de garantie dat je altijd je belangrijke data tot je beschikking hebt.

HP Elitebook 850 G5

Backup & beveiliging op een plek

Wanneer data niet in de cloud staat is het wel noodzakelijk om hier een backup van te maken. Voor het veiligstellen van deze lokale data hebben we backup oplossingen. Zo hebben we een backup oplossing voor het werkstation. Daarbij maken we een volledige backup van je laptop of desktop. Dus ook wanneer je dat niet in de cloud is opgeslagen, heb je met deze backup de garantie dat je gegevens zijn opgeslagen.

Ook bieden we backup oplossingen voor servers. Zowel voor fysieke en lokale servers als voor online servers. Afhankelijk van wat je nodig hebt zijn er verschillende backup mogelijkheden, zodat alle data van de server wordt opgeslagen. Met intervallen waarbij het mogelijk is om ieder uur een backup te laten maken beperken we het eventuele verlies van belangrijke data tot een minimum.

Razendsnel hersteld

Met Disaster Recovery zorgt ervoor dat we een gehele omgeving in enkele seconden kunnen herstellen. Daarmee bieden we een uiterste professionele oplossing om de continuïteit van kritische bedrijfsprocessen te garanderen. Met mogelijkheden tot een volledig gespiegelde omgeving ben je bij een verstoring in zeer korte tijd weer up and running.

Met Disaster Recovery maken we een volledige koppie van het werkstation of de server, waardoor we snel een andere omgeving hebben opgezet in het geval van verstoringen.

Deze bedrijven halen nu al het maximale uit hun werkplek