Overstappen van ICT Bedrijf

Ben je klaar voor een frisse start en wil je overstappen naar een ander ICT bedrijf? Het overstappen naar een andere ICT dienstverlener kan een strategische zet zijn om de groei en efficiëntie van jouw organisatie te bevorderen. Lees verder hoe we jouw hierbij kunnen helpen of neem direct contact met ons op. 

Deze bedrijven halen nu al het maximale uit hun werkplek

Overstappen voor betere service en lagere kosten

Een van de belangrijkste redenen om over te stappen is het streven naar een verbeterde dienstverlening. Mogelijk voldoet je huidige ICT partner niet meer aan je verwachtingen en ben je opzoek naar een betere samenwerking. Hiervoor kun je de huidige diensten vergelijken met wat een ander aanbieder je te bieden heeft. Let hierbij ook op mogelijke upgrades waarmee je jouw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren.

We zien vaak dat kosten ook een cruciale factor zijn bij de selectie van een nieuwe ICT partner. Echter zien we dat enkel en alleen vergelijken op kosten vaak geen eerlijke vergelijking geeft. Daarom is het altijd noodzakelijk om te onderzoeken welke vorm van dienstverlening je krijgt voor de gegeven prijs. Omdat het om een belangrijk onderdeel van jouw organisatie gaat vinden wij dat transparantie daarover vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Aucuba bestaat al meer dan 25 jaar en we zijn klaar voor de toekomst.

Onze 10 medewerkers hebben brede kennis. Daarmee heb je snel de juiste oplossing.

We beschikken over specialistische kennis om jouw ICT omgeving optimaal te beveiligen.

Wij maken ICT begrijpelijk, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wij bieden klanten precies wat nodig is om de ICT optimaal te laten werken.

We hebben betrokken medewerkers die altijd gaan voor tevreden klanten.

Waar moet je op letten?

1. Expertise: Zorg ervoor dat het nieuwe ICT-bedrijf de benodigde expertise heeft voor jouw specifieke behoeften. Bekijk hun trackrecord en referenties om een goed beeld te krijgen van hun vaardigheden en ervaring.

2. Schaalbaarheid: Denk aan de toekomst. Kies een partner die meegroeit met jouw organisatie. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn cruciaal voor een langdurige samenwerking.

3. Beveiliging: Bescherming van gegevens is topprioriteit. Controleer of het nieuwe bedrijf voldoet aan de hoogste normen voor beveiliging en naleving van regelgeving.

4. Klantenservice: Goede communicatie is essentieel. Een ICT-partner met een uitstekende klantenservice staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

Zorgeloos overstappen naar een ander ICT bedrijf

Doe voldoende onderzoek zodat je met overtuiging kunt kiezen voor een veilige en betrouwbare ICT partner.

De voorbereiding om over te stappen

Voordat je overstapt, is het essentieel om je huidige IT-infrastructuur tot in detail te analyseren. Maak een lijst van wat goed werkt en wat verbetering nodig heeft. Bepaal welke doelen je wilt bereiken met de overstap naar een andere ICT-bedrijf. Of het nu gaat om betere prestaties, kostenbesparing of geavanceerde beveiliging, heldere doelen helpen bij het selecteren van de juiste partner.

Nauwkeurige selectie van partijen

Maak een lijst van potentiële ICT-bedrijven op basis van jouw doelen en eisen. Lees recensies, vraag om aanbevelingen en neem contact op voor meer informatie. Vraag om gedetailleerde offertes en Service Level Agreements (SLA’s). Zorg ervoor dat alles op papier staat, inclusief kosten, servicegaranties en de opzegtermijnen van alle diensten.  

Het gebruik van een proef- of testomgeving komt steeds minder voor. Dit heeft alles te maken met het gebruik van Microsoft 365 clouddiensten, waarbij gebruikers voornamelijk werken vanaf een lokale laptop of desktop in combinatie met verschillende cloud oplossingen. 

Diensten waarmee we je kunnen helpen

De overstap naar een ander ICT bedrijf

Samen met het nieuwe ICT-bedrijf moet er een gedetailleerd migratieplan worden opgesteld. Dit plan omvat de overdracht van gegevens, implementatie van nieuwe systemen en training voor jouw team. Na een succesvolle migratie is het tijd om volledig over te stappen. Korte lijntje met de nieuwe partner zijn in de eerste weken van groot belang om eventuele problemen snel te verhelpen. Voer ook regelmatige evaluaties uit om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt.

Klaar om over te stappen

Overstappen van ICT-bedrijf is een strategische beslissing die zorgvuldige planning en evaluatie vereist. Door te focussen op jouw specifieke behoeften, het selecteren van de juiste partner en het volgen van een gestructureerd overstapproces, kan jouw organisatie profiteren van verbeterde dienstverlening en efficiëntie.

Klaar voor een zorgeloze overstap? We helpen je graag om dit in kaart te brengen.